Sangerari descoperite in urma unei injunghieri, aparent recente

„Exista doua tipuri de pasari: cele cu aripi care aleg sa zboare spre inaltimi, orizonturi noi, si cele cu aripi care se multumesc cu imprejurimile, sa zboare dintr-un copac in altul, murind pe acelasi meleag, in acelasi pamant natal. Aventura necunoscutului, spre alte cunoasteri, e doar pentru vietuitoarele puternice, cele intr-o continua lupta cu vanturile, cele care aleg libertatea impreuna cu riscurile si toate consecintele acesteia.”

„Cand cineva nu te intelege, ori tu nu ai expus bine problema, ori persoana in cauza ti-a suspendat incercarea de exprimare, fie prin propria incapacitate de comprehensiune, fie prin indiferenta sau prejudecata, ceea ce e mult mai dureros si neplacut. Indiferenta, si mai ales prejudecata, constituie noua plaga apocaliptica, o forma de raie crescanda, specifica speciei umane. Cel mai prejos lucru, cea mai incurabila boala.”

„Niciodata sa nu fii atat de prost si naiv incat sa crezi ca o maimuta te poate intelege.”

„Se zice ca omul a evoluat din maimuta si nu invers. Dar atunci, de ce ele se urca prin copaci? De ce ele ne conduc?! Aparent sunt mai sus, sunt peste, sunt la putere si detin controlul, insa ontologic e exact invers.”

„Invidia este ceea ce ramane la suprafata cand paharul mandriei s-a umplut. Este mucegaiul care se vede, care nu poate fi trecut cu vederea atunci cand un lucifer mai mic iti intinde ceasca de cafea si spune ca e din partea casei. Invidia, tot timpul, se naste din prea multa semetie. In fapt, ea este copilul trufiei si al ingamfarii.”

Reclame

Despre Eclejiasticus

Let it be Lights.
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s